Sportlust'46 dankt doelman De Leeuw en bereikt volgende ronde nacompetitie

WOERDEN - Sportlust'46 is erin geslaagd de volgende ronde van de nacompetitie naar promotie in de hoofdklasse te bereiken. De Woerdense ploeg kroonde zich tot sterkste in de strafschoppenserie (3-2), toen er na het spelen van een verlenging een 1-1 stand op het scorebord stond. Een heldenrol was weggelegd voor doelman Michael de Leeuw, die met drie gepakte penalty's een belangrijk aandeel in de zege had.
In de eerste helft was het duidelijk de Drachtster gastheer die het initiatief naar zich toetrok. Na een kwartier spelen kreeg topscorer Rob Schokker de eerste serieuze kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Zijn kopbal van dichtbij kon toen nog gekeerd worden door doelman De Leeuw van Sportlust'46. Even later was het wel raak via Schokker, toen Sportlust'46 verrast werd door een snelle counter, na een vrije trap op de vijandelijke speelhelft. Tien minuten later kreeg Schokker opnieuw de kans om zijn doelpuntenaantal te verdubbelen via de strafschopstip, ware het niet dat hij de penalty naast schoot.
Na de thee kwam Sportlust'46 goed uit de kleedkamer en kreeg het meteen twee goede kansen om langszij te komen. Mitch van der Vlist deed van zich spreken, maar kon zijn knappe individuele actie niet omzetten in de gelijkmaker. Daarna begon de ploeg uit Woerden aan een heus offensief, waarin het wel kansen creëerde, maar soms op wonderbaarlijke wijze niet wist te scoren. Een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd was daar toch de verdiende gelijkmaker. Robin Demeijer bracht zijn ploeg op gelijke hoogte door een snoeihard afstandsschot in het vijandelijke doel te torpederen. Daarna was het nog niet gedaan met de kansenregen: in de slotseconde van het bloedstollende treffen had Martijn Jansen nog een reuzekans om de winnende treffer binnen te koppen. Ook die kans werd niet verzilverd, waardoor er na negentig minuten verlengd ging worden in Drachten.
In de verlenging kregen beide ploegen nog een aantal goede kansen op de winnende treffer. Gescoord werd er echter niet en dus moesten strafschoppen uitkomst bieden om de halve finalist in strijd om een plek in de hoofdklasse te bepalen. In de penaltyreeks kroonde Sportlust'46-doelman Michael de Leeuw zich tot held door drie strafschoppen te pakken. Dankzij de overwinning mag de ploeg van trainer Wim van 't Westeinde zich opmaken voor de volgende ronde in strijd om een ticket voor de hoofdklasse. Daarin treft het volgende week zaterdag Kloetingen.
24' [1-0] Rob Schokker
35' Bijzonder: Schokker (Drachtster Boys) mist strafschop
75' [1-1] Robin Demeijer
87' Bijzonder: Rode kaart (2x geel) Harvey Bischop (Drachtster Boys)
Strafschoppen: 2-3*

Michael de Leeuw (Sportlust'46): "Zo winnen is heerlijk"
Wim van 't Westeinde (Sportlust'46): "Spannend, omdat wij kansen niet afmaakten"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.