Beachvolleybal: Meeuwsen en Meppelink revancheren zich in troostfinale en pakken bronzen medaille

© RTV Utrecht
UTRECHT - De gehele zondag worden er beachvolleybalwedstrijden gespeeld op het Lucasbolwerk in Utrecht in de vierde ronde van de eredivisie.

HEREN

Robert Meeuwsen had zich de finaledag in zijn eigen provincie vast anders voorgesteld. De Nieuwegeiner stroomde in de kwartfinale in samen met partner Alexander Brouwer. Die wedstrijd tegen de local heroes Wouter van Gilst uit De Bilt en Utrechter Sven de Koe werd in twee sets gewonnen (21-13, 21-16).
In de halve finale ging het echter verrassend genoeg mis voor het beachvolleybalduo, toen er in drie sets (18-21, 21-13, 12-15) verloren werd van het Braziliaanse koppel Neilton Moises Santos Merces / Harley Marques Silva. Het Braziliaanse koppel was de eerste finalist in strijd om een gouden medaille en nam het op tegen Jasper Bouter / Christiaan Varenhorst.
De troostfinale bood uiteindelijk uitkomst in de strijd op revanche voor Meeuwsen en Brouwer. Daarin werden Kjeld Broekema en Erik van der Schaaf aan de kant geschoven dankzij een 2-0 overwinning in sets.
De toernooizege ging naar Bouter en Varenhorst. Ze versloegen de Brazilianen Merces en en Silva met 14-21, 21-18, 6-15.

VROUWEN

Ook voor Madelein Meppelink verliep het toernooi teleurstellend. De Rhenense beachvolleybalster won samen met Sanne Keizer met veel moeite nog wel in de kwartfinale in drie sets van Katja Stam en Julia Wouters (26-28, 21-17, 15-13), maar daarna liep de opmars spaak. Aan het begin van de middag werd er verloren van Marleen Ramond van Iersel / Joy Stubbe met 21-16 en 21-19.
Meppelink en Keizer kwamen daarna nog wel in actie. In de kleine finale om de derde/vierde plaats namen zij het op tegen Karla Borger en Margareta Anna Kozuch. Dat duel werd wél gewonnen en eindigde in 21-16 en 21-18, waardoor Meppelink en Keizer de beachvolleybaldag in Utrecht afsluiten met een derde plaats.
De finale werd gespeeld tussen Sophie van Gestel / Marloes Wesselink en Marleen Ramond van Iersel / Joy Stubbe. Het laatstgenoemde duo ging uiteindelijk met de overwinning in Utrecht aan de haal dankzij een 2-0 overwinning in sets (25-23, 21-14).

LIVE

Volg de verrichten de hele dag live via radio (93.1FM), twitter (@RTVUtrechtSport) en onze website www.rtvutrecht.nl/sport.

Sven de Koe: "Dit is de mooiste locatie waar je kunt spelen"
Volleybalster Robin de Kruijff in gesprek met verslaggever Robert Claus
Robert Meeuwsen: "Moeilijk om hier gefocust aan de start te komen"
Madelein Meppelink: "Wij kwamen hier voor de eerste plek"
Verslag van de eredivisie beachvolleybal in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.