Hoogland houdt hoop op hoofdklasse dankzij late treffer

HOOGLAND - Hoogland is erin geslaagd de volgende ronde van de nacompetitie in strijd om promotie naar de hoofdklasse te bereiken. De eersteklasser rekende in de kwartfinale met 1-0 af met LONGA'30 uit Lichtenvoorde, dankzij een treffer van Bas Wobbes.
Het broeierige weer zorgde voor stroperig voetbal met weinig kansen in de eerste helft. Het venijn zat hem in de staart, toen zowel Hoogland als LONGA'30 uit Lichtenvoorde vlak voor het rust signaal beide een goede kans kregen om op voorsprong te komen.
Na rust pakte het Hoogland het initiatief in de wedstrijd. Eerst spatte een vrije trap van Bas Wobbes uiteen op de binnenkant van de lat, waarna de bal net voor de doellijn weer het veld in stuiterde. Een kwartier voor tijd viel het eerste doelpunt te noteren, toen Wobbes de bal in het strafschopgebied ontving en in de verre hoek schoot.
75' [1-0] Bas Wobbes
Na de late voorsprong kreeg Hoogland grote kansen om de stand te verdubbelen. Dat lukte niet, maar uiteindelijk kwam de 1-0 voorsprong niet in gevaar en daarom mag de ploeg van trainer Raymond Prins zich opmaken voor de halve finale van de nacompetitie, die volgende week zondag gespeeld zal worden. De volgende te nemen horde voor de Hooglanders is Rood-Wit, dat vandaag met 1-0 won van WVV.

Raymond Prins (Hoogland): "Het was af en toe behoudend aan beide kanten"