Nacompetitie: Geen promotie voor Soest, Kampong en Hooglanderveen

UTRECHT - In de strijd om promotie naar de eerste klasse hebben zijn alle amateurclubs uit de provincie Utrecht uitgeschakeld. Het Utrechtse Kampong ging onderuit tegen De Zouaven, SO Soest kon het niet bolwerken tegen De Spartanen. Hooglanderveen werd uitgeschakeld door Assendelft.
Het Utrechtse Kampong trapte om 14:00 af aan de eigen Laan van Maarschalkerweerd en kwam aanvankelijk op een 1-0 voorsprong. Ook in de tweede helft was Kampong de bovenliggende ploeg, maar zag het de gasten toch langszij komen, waardoor er verlengd moest worden. In die verlenging was de ploeg uit Grootebroek beter en was het koelbloediger in de afronding. Uiteindelijk stond er na 120 minuten spelen een 3-1 eindstand op het scorebord, waardoor de blauwen ook komend seizoen uit zullen komen in de tweede klasse.
De promotiedroom van Soest veranderde al vroeg in de wedstrijd in een nachtmerrie, doordat de Soestenaren na rust al op een 2-0 achterstand kwamen. De Spartanen gooide de wedstrijd daarna definitief in het slot door nog één treffer te maken, waardoor het 3-0 werd. Ook Hooglanderveen wist niet te winnen: aanvankelijk kwam de ploeg nog voorsprong, maar in de tweede helft incasseerden de bezoekers twee tegentreffers. Het werd 2-1 in het voordeel van Assendelft, waardoor ook Hooglanderveen 'gewoon' tweedeklasser is volgend seizoen.

UITSLAGEN

Kampong - De Zouaven 1-3 (na verlenging)

De Spartanen - SO Soest 3-0

Assendelft - Hooglanderveen 2-1


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.