Coach Van Gunst keert terug bij Dalto

© Fotostudio Red Green Blue/Ankie Hoogewind
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Herman van Gunst keert terug bij als trainer van de korfballers van Dalto/Klaverblad Verzekeringen als hoofdtrainer. Van Gunst was van 2008 tot 2011 ook al actief bij de club uit Driebergen.

KAMPIOEN

Van Gunst is de opvolger van Adriaan van Dijk, die onlangs bekend maakte te vertrekken bij de club waar hij ook jaren speler was. Hij werd ooit landskampioen met het Drentse DOS'46 en werkte de afgelopen jaren bij Spirit uit Voorthuizen.

TWEE KEER TWEEDE

Onder Van Gunst werd Dalto twee keer tweede in de Korfbal League, maar tot een landstitel leidde dat nooit. In 2009 was Koog Zaandijk in de halve finale van de play-offs te sterk, een jaar later verloor de Driebergse club in de finale van datzelfde Koog Zaandijk. Wel werd Van Gunst met Dalto twee keer landskampioen op het veld.
Dalto (in het geel-zwart) in de beslissende play-offwedstrijd tegen DVO
Dalto (in het geel-zwart) in de beslissende play-offwedstrijd tegen DVO © Fotostudio Red Green Blue/Ankie Hoogewind

KOMEND SEIZOEN

Dalto speelt volgend seizoen op het één na hoogste niveau in de zaal, nadat het afgelopen seizoen niet lukte via de play-offs te promoveren. In de finale van de pie play-offs was DVO te sterk. Op het veld handhaafde Dalto zich op het nippertje in de Ereklasse.

REACTIE DALTO

Op de website van de club zegt bestuurslid technische zaken Douwe de Vries zegt blij te zijn met de terugkeer van Van Gunst. "Na het plotselinge vertrek van Adriaan van Dijk en Mariska Veldheer moesten we als club snel acteren."
Deze coach past bij de club en kent de club
Bestuurslid Douwe de Vries
"We hebben met mensen uit de Beleidsgroep Technische Zaken (BTZ) en spelersgroep diverse gesprekken gevoerd met verschillende kandidaten. Uiteindelijk is de keuze op Herman gevallen", vervolgt De Vries. "Hij is een trainer die past bij de club, de club kent en een trainer die onze jeugdige selectie in deze fase goed kan gebruiken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.