Erik Assink nieuwe trainer van Quick Boys

© Gerrit van Keulen
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Erik Assink wordt de nieuwe trainer van Derde divisionist Quick Boys. Hij is de opvolger van Gert Aandewiel, die vorige week opstapte. De 60-jarige Assink tekent voor één jaar. Hij keert daarmee terug in de Bollenstreek, waar hij eerder actief was bij Ter Leede uit Sassenheim.

LOOPBAAN

Assink was jarenlang werkzaam in onze provincie, bij achtereenvolgens IJsselmeervogels, Spakenburg en GVVV. Ook werkte hij bij Sparta Nijkerk, Bennekom en Huizen.

IJSSELMEERVOGELS

Met IJsselmeervogels werd Assink tussen 1994 en 2000 drie keer landskampioen bij de zaterdagamateurs. In 1995 werd, ten koste van het Utrechtse Holland, de algehele landstitel veroverd. In november 2000 werd hij ontslagen.

SPAKENBURG

Na omzwervingen bij onder meer Bennekom en Sparta Nijkerk belandde Assink in 2006 bij Spakenburg. Met die club was hij op weg naar de afdelingstitel in de hoofdklasse B, toen hij in in maart 2008 plotseling opstapte. Een conflict met de technische leiding over bemoeienis met de opstelling was de oorzaak.

GVVV

Na twee seizoenen Ter Leede dook Assink in 2010 op bij GVVV, dat toen net de promotie naar de Topklasse was misgelopen. Onder zijn leiding promoveerde Assink in 2011 alsnog, waarna de club in datzelfde jaar naam maakte als cupfighter. Pas in de kwartfinale verloren de Veenendalers van AZ, nadat eerder Excelsior en Sparta waren uitgeschakeld. In 2014 leek GVVV de titel in de topklasse te grijpen, maar in een beslissingswedstrijd in Volendam was Spakenburg te sterk. Anderhalf jaar later werd hij ontslagen.

MINDER SUCCESVOL

De laatste jaren was Assink niet in de hoogste divisies werkzaam. Hij werkte bij SVZW (1e klasse) en Huizen (hoofdklasse). Komend jaar mag hij proberen Quick Boys vor het eerst sinds 2010 naar het hoogste amateurniveau te loodsen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.