Verdediger Markiet langer bij IJsselmeervogels, doelman Schaap blijft

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Gevéro Markiet speelt ook volgend seizoen bij IJsselmeervogels. De voormalige verdediger van FC Utrecht heeft zijn contract bij de Tweede divisionist met één jaar verlengd. Markiet kwam tijdens het afgelopen seizoen over van Helmond Sport.

SCHAAP

Doelman Jaimy Schaap blijft bij de Vogels. FC Groningen toonde recent interesse in de Amersfoorter, maar liet de laatste weken niets meer van zich horen. Na het vertrek van tweede doelman Raymon van Emmerik schuift IJsselmeervogels Lammert-Geert Heek door uit de eigen jeugd. Hij wordt samen met de van Eemdijk teruggekeerde Jeroen de Harder het reservekoppel achter Schaap.
Jaimy Schaap niet naar FC Groningen
Jaimy Schaap niet naar FC Groningen © Erik de Weerd

JEUGDSPELERS

Heek is niet de enige speler die komend seizoen de overstap maakt van de jeugd van Ijsselmeervogels naar de A-selectie. Middenvelder Sergio Kozjak, die afgelopen seizoen al in de hoofdmacht debuteerde, wordt volwaardig lid van de A-selectie. Jan Vedder, Rik Blokhuis en Wesley Mink mogen in de voorbereiding proberen een plaats in de selectie van de nieuwe trainer Ted Verdonkschot te veroveren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.