RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Belgische jeugdinternational naar FC Utrecht

1/2
UTRECHT - FC Utrecht heeft zich verzekerd van de diensten van Othmane Boussaid. Het 18-jarige talent uit BelgiŽ tekent een contract voor drie jaar in de Galgenwaard, met een optie voor nog een extra jaar.

TALENT

Boussaid debuteerde al als 17-jarige in het eerste van Lierse SK, op het tweede niveau van BelgiŽ. Afgelopen seizoen stond de aanvallende middenvelder veertien keer in de basis. Hij speelde ook in diverse nationale jeugdelftallen van BelgiŽ.


Je kunt hem vergelijken met Dries Mertens"
Jordy Zuidam

MERTENS

"Othmane is erg talentvol en enorm ambitieus", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. "Je kunt hem vergelijken met Dries Mertens: niet heel lang maar hij heeft een enorme drive, snelheid en is technisch zeer vaardig."

 'Niet heel groot, maar hij heeft snelheid en is technisch zeer vaardig 'Niet heel groot, maar hij heeft snelheid en is technisch zeer vaardig" |

PLAN

"We hebben met Othmane een gedegen plan uitgestippeld waarin hij zal meetrainen met het eerste elftal, maar naar verwachting eerst zijn wedstrijden zal spelen voor Jong FC Utrecht in de Jupiler League. We hebben er echter alle vertrouwen in dat een speler met zijn kwaliteiten en potentie snel te zien is in wedstrijden van het eerste elftal van FC Utrecht."

PEIJNENBURG

Tegenover de komst van Boussaid bij het tweede elftal van FC Utrecht, staat het vertrek van Maarten Peijnenburg. De centrale verdediger vertrekt naar†eerstedivisionist FC Dordrecht. Peijnenburg (21)†was het afgelopen seizoen meermaals aanvoerder van Jong Utrecht in de Jupiler League. Hij scoorde twee keer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -