Wilco Kelderman in voorselectie voor Tour de France

© Orange Pictures
VEENENDAAL - Wielrenner Wilco Kelderman maakt nog steeds kans op deelname aan de Tour de France. De Veenendaalse coureur maakt deel uit de voorselectie die zijn ploeg Sunweb bekend heeft gemaakt.
De longlist bestaat uit twaalf wielrenners, waarvan er uiteindelijk acht kunnen starten in de Franse wielerwedstrijd. Kelderman gaf aan het begin van het seizoen aan de Ronde van Frankrijk te gaan rijden voor ritsucces. Later in het jaar hoopt de Veenendaler in de Ronde van Spanje voor een goed klassement te gaan.
Het is nog maar de vraag in welke vorm Kelderman verkeert. De 27-jarige renner maakt dit weekend in de Ronde van Zwitserland zijn rentree na een kleine drie maanden blessureleed aan zijn schouder en sleutelbeen.

DUMOULIN

In de Tour zal Tom Dumoulin de kopman zijn. De nummer twee van de meest recente Ronde van Italië wil ook in Frankrijk scoren in het klassement. "Na een goede Giro focus ik me ook in de Tour op het algemeen klassement, maar wel zonder een specifiek resultaat in gedachten'', zegt Dumoulin. "Dit is vooral bedoeld om te leren. Ieder resultaat dat ik kan behalen in de Tour, zie ik als een bonus voor dit seizoen'', aldus Dumoulin.

VOORSELECTIE

Naast Kelderman en Dumoulin bestaat de voorselectie uit de Nederlanders Roy Curvers, Laurens ten Dam en Mike Teunissen. De overige namen zijn Søren Kragh Andersen, Nikias Arndt, Phil Bauhaus, Simon Geschke, Chad Haga, Michael Matthews en Edward Theuns.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.