Bijzondere fusie handballers Nieuwegein en Houten 2

V.l.n.r: Gertjan Portman, Alex de Korte en Inge Klaver
V.l.n.r: Gertjan Portman, Alex de Korte en Inge Klaver © Handbal Houten
NIEUWEGEIN/HOUTEN - De handbalploegen van HV Nieuwegein 1 en Handbal Houten 2 gaan fuseren. Dat maakt de Houtense formatie bekend. Het nieuwe team gaat NHC (Nieuwegein Houten Combinatie) heten en komt volgend seizoen uit in de eerste divisie.
De mannen van Nieuwegein 1 spelen in de eerste divisie, terwijl Handbal Houten 2 in de tweede divisie haar wedstrijden speelt. Volgend seizoen worden de selecties samengevoegd. Alex de Korte heeft een contract getekend als trainer van de nieuwe ploeg. Hij was de laatste twee jaar coach van de Nieuwegeinse vrouwen.
Het is een goede keuze om het niveau in Midden-Nederland hoog te houden
Alex de Korte, nieuwe trainer NHC
"Ik kijk er naar uit om binnen deze samenwerking aan de slag te gaan", zegt De Korte. "Een mooie diverse groep met ervaren spelers en jonge, talentvolle spelers. Mijn prioriteit is om talent te ontwikkelen en de ervaring van de andere spelers hiervoor in te zetten. Een bijzonder project."
"Volgens mij is dit een mooie kans voor beide verenigingen om op hoog niveau te blijven spelen en trainen. Daarnaast is het een goede keuze om het niveau in Midden-Nederland hoog te houden. De aantrekkingskracht zal groot zijn voor andere talenten uit de regio", aldus de allereerste hoofdcoach van het nieuwbakken NHC.
Wij durven er gezamenlijk voor te gaan zonder het eigenbelang te laten prevaleren
Gertjan Portman, voorzitter HV Nieuwegein
Ook Gertjan Portman, de voorzitter van HV Nieuwegein, is verheugd met de fusie. "Dit is goed voor beide verenigingen en goed voor het handbal in het algemeen, maar dit is alleen mogelijk wanneer beide besturen zich hiervoor durven open te stellen. Dat is wat ik tijdens de besprekingen heb gemerkt. Wij durven er gezamenlijk voor te gaan zonder het eigenbelang te laten prevaleren", zegt Poortman.
Bestuurslid Inge Klaver van Handbal Houten is eveneens positief gestemd over de samenwerking. "Het eerste gesprek dat we hadden met het bestuur van Nieuwegein was gelijk positief", zegt zij. "Wij zien vooral kansen en hebben een goed gevoel over deze samenwerking."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.