Van Rouwendaal op vier onderdelen tijdens EK open water

© EPA Michael Kappeler
SOEST - Zwemster Sharon van Rouwendaal uit Soest krijgt een druk programma bij de Europese kampioenschappen open water in augustus in Glasgow. De olympisch kampioene op de 10 kilometer staat ingeschreven voor de olympische afstand en ook voor de 5 kilometer, de 25 kilometer en de teamwedstrijd.
Van Rouwendaal zwemt het teamonderdeel met EK-debutante Esmee Vermeulen, Ferry Weertman (olympisch kampioen 10 kilometer) en Pepijn Smits.

KOUDE LOCATIE

"Waarschijnlijk de koudste locatie in de geschiedenis van de EK open water zwemmen'', zegt coach Marcel Wouda. "Met verwachte temperaturen van 16 tot 18 graden worden het 'wetsuit races'. Dit maakt de wedstrijden bijzonder onvoorspelbaar. We hebben een ploeg die voorbereid is op deze omstandigheden en klaar is om het allerbeste te laten zien wat mogelijk is."
De Europese kampioenschappen vinden van 6 tot en met 12 augustus plaats in het Schotse Glasgow. De 5 kilometer voor Van Rouwendaal is op 8 augustus, de 10 kilometer op 9 augustus, het teamevent op 11 augustus en de 25 kilometer op 12 augustus.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.