Huisman en Van Bemmelen in actie op WK BMX

Archiefbeeld
Archiefbeeld © ANP
BAARN/MIJDRECHT - BMX'ers Ruby Huisman en Bart van Bemmelen beginnen vrijdag aan het wereldkampioenschap in Azerbeidzjan. De in Baarn geboren Huisman mikt op een plek bij de beste acht, terwijl junior Van Bemmelen uit Mijdrecht de finale wil halen.
Voor de 19-jarige Huisman was het nog spannend of ze daadwerkelijk naar het WK in Baku mocht afreizen. Ze kwam enkele weken voor het selectiemoment van bondscoach Bas de Bever ten val en liep daarbij een hersenschudding op. Ze kreeg uiteindelijk het laatste startbewijs. Begin mei haalde Huisman tijdens de World Cup op Papendal nog de finale.
Van Bemmelen is 17 jaar oud en eerstejaars junior. De Mijdrechter maakt deel uit van de talentengroep van de KNWU, onder aanvoering van oud-olympiër Rob van den Wildenberg. Tijdens vier wedstrijden in de European Cup dit seizoen wist hij de finale te halen, waarvan hij er één wist te winnen tussen de junioren. Voor hem is een finaleplaats op het WK het doel.
De manches van alle categorieën op het WK BMX beginnen vrijdag om 18.40 uur Nederlandse tijd. Als Huisman en Van Bemmelen deze manches doorstaan, plaatsen zij zich voor de achtste finale van zaterdag. Die dag worden ook de kwartfinale, halve finale en finale afgewerkt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.