Schippers en Van der Meijden hebben EK-limiet al op zak

Dafne Schippers tijdens de FBK Games afgelopen weekend
Dafne Schippers tijdens de FBK Games afgelopen weekend © Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT/RHENEN - Twee Utrechtse atleten hebben de limiet voor het EK in Berlijn al gehaald: sprintster Dafne Schippers en langeafstandloopster Ruth van der Meijden. Zij behoren tot de 33 Nederlandse sporters die zich individueel al geplaatst hebben voor het Europees kampioenschap dat in augustus plaatsvindt.

AUTOMATISCH GEPLAATST

Schippers behoort op de 100 en 200 meter tot de wereldtop. De Utrechtse hoefde niet aan een limiet te voldoen. Zij was door haar behaalde medaille op het WK vorig jaar in Londen verzekerd van deelname.
Desondanks heeft Schippers de limieten voor beide sprintafstanden wel gelopen dit seizoen. Haar beste seizoenstijd op de 100 meter liep ze op 26 mei in het Amerikaanse Eugene: 11,01 seconden (limiet 11,40). Twee weken daarvoor liep Schippers haar beste 200 meter van het seizoen in Shanghai, China: 22,34 seconden (limiet 23,25).
Voor de Rhenense Van der Meijden wordt het haar tweede EK-deelname op de hele marathon. Op het Europees kampioenschap van 2014 in Zürich haalde ze de finish niet. De inmiddels 33-jarige atlete liep afgelopen februari de marathon van Sevilla uit in 2 uur, 33 minuten en 27 seconden, waarmee ze een halve minuut onder de EK-limiet bleef en zich kwalificeerde voor Berlijn.

NK IN UTRECHT

Andere atleten kunnen zich nog tot en met 22 juli plaatsen voor het Europees kampioenschap. Onder meer het NK atletiek van 21-24 juni in Utrecht is een belangrijk kwalificatiemoment.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.