Internationale promotie scheidsrechter Higler

© Orange Pictues
HOOGLAND - Scheidsrechter Dennis Higler heeft internationale promotie gemaakt. De 32-jarige leidsman uit Hoogland is door de scheidsrechterscommissie van de UEFA gepromoveerd van groep 3 naar groep 2.
Higler verdiende de promotie op basis van zijn goede prestaties in het afgelopen jaar, meldt de KNVB. "Ik ben heel trots", reageert Higler. "Dit is een mooie bevestiging van mijn goede internationale prestaties. Ik kijk uit naar de wedstrijden die ik volgend seizoen vanuit groep 2 mag gaan fluiten."
Dit is een mooie bevestiging van mijn goede internationale prestaties
Dennis Higler, scheidsrechter
Een jaar geleden maakte Higler zijn debuut op Europees clubniveau. In juli kwam hij in de eerste kwalificatieronde van de Europa League in actie tijdens het duel tussen Ruzomberok uit Slowakije en het Servische Vojvodina. Daarna floot hij ook nog de Litouws-Zweedse confrontatie tussen FK Trakai en IFK Norrköpin.
Ook internationale wedstrijden leidde Higler het voorbije seizoen in goede banen, waaronder diverse EK-kwalificatieduels voor Jong-landen. In mei was hij nog scheidsrechter bij vier duels op het EK onder 17.

GROEP 2

Er zijn verschillende groepen waarin scheidsrechters ingedeeld worden door de UEFA. De hoogste categorie is de Elitegroep, waar Björn Kuipers en Danny Makkelie toe behoren. Daarna komt groep 1. Arbiters uit die lijst komen onder andere in aanmerking voor wedstrijden in de Europa League en de Champions League. Higler zit nu in groep 2, waardoor hij belangrijkere en grotere Europese wedstrijden mag gaan fluiten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.