Ruime zege Oranje Leeuwinnen, treffer Van de Sanden

IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN - De Nederlandse voetbalvrouwen hebben een ruime zege geboekt op Noord Ierland, in de strijd om een ticket voor het WK. In Portadown werd het 0-5 voor de Oranje Leeuwinnen.
Nederland, met keepster Sari van Veenendaal uit Nieuwegein en de IJsselsteinse Shanice van de Sanden in de basis leidde bij rust met 1-0 door een treffer van Lineth Beerensteyn. Oranje had geluk toen de Zweedse scheidsrechter een jandsbal van Dekker in de eigen 16 over het hoofd zag.
Na rust kwam de Europees kampioen op stoom. Daniëlle van den Donk maakte de 2-0, vier minuten later tekende Shanice van de Sanden, in haar 55e interland, voor de 3-0. Het was haar 14e doelpunt in Oranje. Sherida Spitse en Jackie Groenen bepaalden de eindstand op 5-0.
Nederland is met 16 punten uit zes duels koploper in de poule. Noorwegen is met 12 uit vijf tweede. De groepswinnaar gaat naar het WK in frankrijk. De nummer twee krijgt mogelijk nog een herkansing via play-offs.