Pleun Ypma naar kwartfinales in Leeuwarden

© RTV Utrecht / Wessel van Leeuwen
NIEUWEGEIN/RHENEN - Pleun Ypma heeft zich in de 5e ronde van de eredivisie beachvolleybal in Leeuwarden geplaatst voor de kwartfinales. De Bilthovense won haar eerste pouleduel samen met Julia Wouters eenvoudig met 2-0 van Kirsten van der Lecq en Loladina Zwaanswijk. De tweede wedstrijd tegen Quirine Oosterveld en Mered de Vries eindigde eveneens in 2-0.
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen (Nieuwegein) hopen zich dit weekend te revancheren. Voor eigen publiek in Utrecht kwam het duo afgelopen weekend niet verder dan de 3e plaats. In Leeuwarden zijn de Olympische medaillewinnaars rechtstreek geplaats voor de kwartfinales.
Het Utrechtse duo Wouter van Gilst en Sven de Koe strandde in de poulefase. Het verloor in drie sets van Eargenell Dearney de Cuba en de in Bilthoven woonachtige Bas Verpoorten (21-13, 16-21, 15-10). Ook de tweede partij, tegen Michiel Ahyi en Ruben Penninga eindigde in een nederlaag (2-1).
Verpoorten haalde ondanks een nederlaag tegen de Brazilianen Neilton Moises Santos Merces en Harley Marques Silva (2-0)de tussenronde. Daarin speelt hij met De Cuba tegen Jaapjan Feenstra en Gijs van Pruissen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.