Voorzitter ALTA: "Terugtrekken Van der Duim niet aan de orde geweest"

© RTV Utrecht / Robert Claus
AMERSFOORT - Tennisvereniging ALTA heeft niet overwogen om Antal van der Duim terug te trekken uit de halve finale van de eredivisie. De tennisser van het Amersfoortse team is zaterdag door De Volkskrant genoemd in een matchfixing-zaak.
Er was geen sprake van het terugtrekken van Van der Duim, zegt ALTA-voorzitter Ariane Creemers in het radioprogramma Namen en Rugnummers. "Dat is niet aan de orde geweest", aldus Creemers.
ALTA-voorzitter Ariane Creemers over de matchfixing-zaak van Antal van der Duim
"Wij focussen ons op de sportieve prestaties van ons team in deze belangrijke halve finale van de eredivisie. Inhoudelijk willen wij geen mededelingen doen over de situatie", vervolgt de voorzitter, die verrast werd door het artikel in de ochtendkrant. "Wij wisten niet dat de publicatie van De Volkskrant zou komen."
Opvallend genoeg is de enkelpartij van Van der Duim in de halve finale tegen Naaldwijk tegen Boy Westerhof, die ook genoemd wordt in het Volkskrant-verhaal. Dat zorgt volgens Creemers niet voor extra druk. "Hij kan prima met de spanning van de wedstrijd omgaan, daar hebben we coaches voor en daar heb ik mij niet mee bemoeid", zegt ze.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.