Sportlust'46 houdt zicht op promotie na winst in strafschoppenserie

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
WOERDEN - De voetballers van Sportlust'46 hebben zich geplaatst voor de finale om promotie in de hoofdklasse. De Woerdense eersteklasser had tegen Kloetinge opnieuw een penaltyreeks nodig om door te gaan. Na een 1-1 eindstand won Sportlust de strafschoppenserie met 4-3.

VROLIJK

In de eerste helft kreeg Mike Vrolijk meerderde kansen. Na een halfuur was het eindelijk raak voor de spits, die de belangrijke 1-0 op zijn naam zetten. Hij werd knap vrijgespeeld door ploeggenoten Rick Wils en Zakaria Issarti.
Nadat Sportlust met een 1-0 voorsprong aan de thee ging, leek er weinig aan de hand, tot Kloetinge tien minuten na rust plots de 1-1 maakte. Het gevaar van de Zeeuwen moest uit dodespelmomenten komen en op die manier werd dan ook gescoord. De inzet van Jeroen de Jonge werd nog van de lijn gehaald, maar de assistent-scheidsrechter was attent op de achterlijn en keurde de goal goed.

VERLENGING

In het vervolg ging het spel op en neer, maar gescoord werd er niet meer. Ook een levensgrote mogelijkheid van Kloetinge in de zesde minuut van de blessuretijd (het spel lag lang stil door een blessurebehandeling) werd gemist, waardoor een verlenging de beslissing moest brengen.
Sportlust-trainer Wim van 't Westeinde: "Deze is voor onze aanvoerder"

STRAFSCHOPPEN

In de verlenging werd niet gescoord, waardoor het aankwam op penalty's. Vorige week was de heldenrol voor keeper Michael de Leeuw. Dit keer stopte hij ook direct de eerste Kloetinger strafschop. Een door Martijn Jansen gemiste penalty leek de stand weer gelijk te trekken, maar de laatste strafschop van Kloetinge werd over geschoten. Hierdoor plaatste Sportlust zch voor de finale. Volgende week is BHC de tegenstander.
Weer heldenrol voor De Leeuw: "Daar staan we weer!"
36' Mike Vrolijk [0-1]
57' Jeroen de Jonge [1-1]
Sportlust wint na strafschoppen (4-3)