Quick pakt punt na monsterpartij met Twins

Tijmen Takke tikt een speler van Twins uit op het tweede honk
Tijmen Takke tikt een speler van Twins uit op het tweede honk © Jan Kruijdenberg
AMERSFOORT - De honkballers van Cityside Apartments Quick hebben gelijkgespeeld tegen Twins. Een marathonpartij in Oosterhout eindigde in 5-5.
Quick keek al na twee innings tegen een 4-0 achterstand aan. In de derde inning kregen de Amersfoorters wat hulp van de Twins-defensie. Dankzij een foute aangooi kwam Quick in de gelegenheid om twee punten van de achterstand weg te werken.
In de vijfde inning sprokkelde Twins een punt en bracht het de score op 5-2. Quick speelde een sterk tweede deel van de wedstrijd waarin het in de 7e inning twee keer scoorde dankzij runs van Tijmen Takke en Rachid Engelhard. In de laatste slagbeurt maakte Wesley Bernardus voor Quick gelijk.

VERLENGING

In het honkbal is het gebruikelijk dat men door speelt tot dat er een winnaar is. In Nederland speelt men een verlenging tot maximaal de 12e inning. Twins en Quick gingen door tot het bittere eind. Beide ploegen wisten niet meer te scoren en liepen na de 5e inning met een puntendeling van het veld. Het was het tweede gelijke spel van Quick dit seizoen.
Quick stijgt naar de zesde plaats met 14 punten uit 20 wedstrijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.