Hoogland slaat opnieuw toe in slotfase, promotiedroom blijft in leven

© Namen&Rugnummers / Mark Kloostra
HOOGLAND - Hoogland is erin geslaagd de finale van de play-offs om een plaats in de hoofdklasse te bereiken. De ploeg deed dat op vergelijkbare wijze als vorige week, toen LONGA'30 met 1-0 over de knie ging. Een kwartier voor tijd pakte het elftal van Raymond Prins de voorsprong en gaf die uiteindelijk niet meer weg.
De wedstrijd begon hoogst ongelukkig voor de club uit de provincie Utrecht, toen aanvoerder Erwin Hermsen de bal na dertig seconden verkeerd raakte en achter zijn eigen doelman zag belanden. Hoogland moest daardoor al vroeg op jacht naar de gelijkmaker. Na iets meer dan een half uur spelen was de meer dan verdiende treffer daar voor de uitspelende Hooglaners. Bas Wobbes werd gevloerd in het strafschopgebied, waarna de bal op de stip ging. Coen Heus bleef vervolgens koel en schoot de bal binnen.
Youssef Salama (Hoogland): "Het was vandaag een slijtageslag"
In de tweede helft maakte Hoogland het meest aanspraak op de overwinning. Een kwartier voor tijd was de bevrijdende treffer en voorsprong een feit. Dave Dekker zette de bal voor en plots was daar Tim Krux die de bal binnen kopte. In een spannende slotfase drong Rood-Wit aan, maar wist Hoogland de voorsprong in stand te houden.
Tim Krux (Hoogland): "Het was zwaar, maar extra lekker dat we hem dan winnen"
1' [1-0] Erwin Hermsen (e.d.)
33' [1-1] Coen Heus (strafschop)
76' [1-2] Tim Krux
Volgende week speelt Hoogland de finale om een plaats in de hoofdklasse. Tegenstander is HVCH uit Heesch, dat met 2-1 won van JOS Watergraafsmeer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.