Beachvolleybal: Goud voor Meeuwsen na prachtige finale

© Namen&Rugnummers / Robert Claus
NIEUWEGEIN/RHENEN - Beachvolleyballer Robert Meeuwsen uit Nieuwegein heeft samen met partner Alexander Brouwer goud gepakt in de vijfde speelronde van de eredivisie in Leeuwarden zondag (21-19, 21-12). In de finale rekende het tweetal af met de Brazilianen Neilton Moises Santos Merces en Harley Marques Silva, waar vorige week in Utrecht nog van verloren werd.
Bij de vrouwen reikte de Bilthovense Pleun Ypma tot de halve finale. Daarin verloor zij samen met Julia Wouters van Mexime van Driel en Flore Gravesteijn (21-15, 21-15). Het brons werd wel gepakt: in de kleine finale om de derde en vierde plaats herpakten Ypma en Wouters zich. Er werd in twee sets (21-19, 21-14) afgerekend met Emma Piersma en Puk Stubbe, waardoor de derde plaats veilig werd gesteld.
Pleun Ypma: "We hebben geleerd van onze eerdere fouten"
Ook Bas Verpoorten uit Bilthoven kende een succesvolle dag. Hij kwam met zijn partner Eargenell Dearney de Cuba tot de kwartfinale, maar werd toen uitgeschakeld. Een minder prominente rol was weggelegd voor de Utrechters Sven de Koe en Wouter van Gilst. Het duo verloor tweemaal in de groepsfase, waardoor de toernooi dag voor hen al vroeg ten einde kwam.
Robert Meeuwsen:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.