Magreb'90 gaat weer op zondag voetballen

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
UTRECHT - Magreb'90 speelt komend seizoen weer op zondag. De Utrechtse voetbalclub speelde afgelopen seizoen op verzoek van de KNVB in de zaterdag Derde divisie, waaruit Magreb degradeerde. In het nieuwe seizoen komt de club uit in de zondaghoofdklasse.

BELOFTENTEAMS

Afgelopen seizoen maakte Magreb de switch naar de zaterdag, om de KNVB de mogelijkheid te geven de beloftenteams beter over de twee Derde divisies te spreiden. Doordat Magreb verdween uit de zondagafdeling, kwam daar plaats vrij voor Jong Vitesse. Zodoende speelden er vier beloftenteams in de Derde divisie zaterdag, en één in de Derde divisie zondag.

TERUG

Nu Magreb is gedegradeerd, gaat het in de zondaghoofdklasse spelen. "Magreb'90 heeft aangegeven volgend seizoen weer terug te willen keren naar de zondag", stelt de KNVB. "Dit is hen ook toegezegd en komend seizoen zullen zij terugkeren naar de Hoofdklasse zondag." In die zondaghoofdklasse gaat de Utrechtse club komend seizoen mogelijk de derby's spelen tegen het eveneens gedegradeerde De Meern.

DEN BOSCH

Doordat Magreb van de zaterdag naar de zondag terugkeert, komt er een plaats vrij in de zaterdag Hoofdklasse. Die plek wordt ingenomen door Jong FC Den Bosch, dat afgelopen seizoen als vierde eindigde in de zondag Hoofdklasse B.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.