Voormalig FC Utrechtspelers hopen te schitteren op het WK

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Voor twee spelers met een verleden bij FC Utrecht begint donderdag het WK voetbal. Dries Mertens staat met België voor de tweede keer op een mondiaal eindtoenooi, voor Sofyan Amrabat wordt het met Marokko zijn eerste deelname.

MERTENS

De kleine Belg Dries Mertens kwam in de zomer van 2009 van AGOVV naar de Galgenwaard. Hij belandde in een selectie met onder meer Ricky van Wolfswnkel, Nana Asare, Jacob Mulenga en Michel Vorm. Ton du Chatinier was hoofdtrainer, Jan Wouters assistent. De periode van Mertens bij FC Utrecht was succesvol. In het eerste seizoen won hij de David Di Tommasotrofee en plaatste Utrecht zich voor het eerst sinds zes jaar weer voor Europees voetbal.

EUROPA

In Mertens' tweede seizoen waren onder meer Celtic, Napoli en Liverpool de Europese tegenstanders van FC Utrecht. In twaalf duels in de Europa League scoorde Mertens drie keer. In twee seizoenen speelde hij in totaal 81 duels voor FC Utrecht en maakte 20 doelpunten. In de zomer van 2011 vertrok Mertens samen met Kevin Strootman naar PSV. Inmiddels speelt hij al vijf jaar voor Napoli.
Dries Mertens scoorde 20 goals in 81 duels voor FC Utrecht
Dries Mertens scoorde 20 goals in 81 duels voor FC Utrecht © fcutrecht.nl

RODE DUIVEL

Als speler van FC Utrecht debuteerde hij in februari 2011 voor België, in een oefenduel tegen Finland. Anno 2018 staat de inmiddels 31-jarige aanvaller op 69 interlands. Hij scoorde daarin 14 doelpunten. In de eerste ronde van het WK zijn Engeland, Panama en Tunesië de tegenstanders van Mertens.

AMRABAT

Sofyan Amrabat belandde in 2007 als elfjarige in de jeugdopleiding van FC Utrecht en debuteerde zeven jaar later in het eerste elftal. In de wedstrijd tegen Vitesse viel hij in voor Kristoffer Petterson. Robby Alflen was trainer en bij FC Utrecht speelden destijds ook nog Tommy Oar, Edouard Duplan en Timo Letschert.
Sofyan Amrabat debuteerde als speler van FC Utrecht voor marokko
Sofyan Amrabat debuteerde als speler van FC Utrecht voor marokko © FCU Photo

FEYENOORD

Na drie seizoenen, 54 duels en één doelpunt tekende Amrabat in de zomer van 2017 voor Feyenoord. Hoewel hij lang niet alles speelde en vaak als invaller in het veld kwam, werd hij toch opgenomen in de WK-selectie van Marokko, die het in de eerste ronde opneemt tegen Spanje, Portugal en Iran.

MAROKKO

Sofyan Amrabat speelde al in 2010 voor Marokko onder 15. In maart 2017, nog net als speler van FC Utrecht, debuteerde hij in de nationale ploeg. Hij startte in de basis in het duel tegen Tunesië. Bij de start van het WK staat de teller voor Amrabat op vier interlands.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.