Utrechts beachvolleybalconcept krijgt wereldwijd vervolg

Nieuwegeiner Robert Meeuwsen
Nieuwegeiner Robert Meeuwsen © RTV Utrecht / Robert Claus
UTRECHT/NIEUWEGEIN - Het nieuwe beachvolleybalconcept 'King of the Court' krijgt een wereldwijd vervolg. Dat geeft Utrechter Wilco Nijland van Sportworx, bedenker van het wedstrijdconcept, aan. De eerste wedstrijd in de nieuwe WorldTour wordt afgewerkt in Utrecht.
King of the Court werd vorig jaar in Utrecht uitgeprobeerd op het Lucasbolwerk. Deze editie was uiterst succesvol. Nijland ondertekende onlangs een contract met de internationale volleybalbond FIVB. Hierdoor kan Nijland de komende zeven jaar King of the Court organiseren.

JAARBEURSPLEIN

In september van dit jaar wordt de King of the Court Crown Series afgewerkt op vier locaties. De eerste speelstad is Utrecht op 7 september. Het Jaarbeursplein is aangewezen als speelplaats voor het evenement. Daarna reist het circus door naar het Belgische Brussel (8 september) en Honolulu op Hawaï (14-16 september). De finale is op Huntington Beach in de Verenigde Staten (22-23 september). 
Vijftien topteams uit de hele wereld doen mee aan King of the Court. Onder meer Nieuwegeiner Robert Meeuwsen en zijn partner Alexander Brouwer zijn van de partij in Utrecht.

SPELREGELS

Het concept wordt normaliter gebruikt tijdens trainingen. Aan één kant van het veld, de winnaarskant, zijn de punten te verdienen. Aan de andere kant wordt er geserveerd en na elke rally moet een team het veld verlaten. Er kunnen vijf, vier en drie ploegen meedoen aan een wedstrijd. Het team dat de meeste punten verzamelt, wint.
Bedenker Wilco Nijland: "Het is een soort rond-de-tafel op een beachvolleybalveld"
De vijftien deelnemende teams worden opgedeeld in drie poules. Na de groepsfase vallen vijf ploegen af. De overgebleven teams strijden in de halve finale om een plek in de finale. De eerste ploeg die in de finale 15 punten heeft gescoord, of die na 20 minuten de hoogste score heeft, wint het toernooi.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.