Groenewegen en Kelderman starten in Tour de France

Dylan Groenewegen
Dylan Groenewegen © Orange Pictures
ABCOUDE/VEENENDAAL - Wielrenners Dylan Groenewegen en Wilco Kelderman zijn zeker van deelname aan de Tour de France. De in Abcoude wonende Groenewegen gaat op jacht naar zijn tweede ritzege, nadat hij vorig jaar de slotrit in Parijs wist te winnen.
Groenewegens ploeg LottoNL-Jumbo maakte via social media zijn deelname officieel. De sprinter is na Steven Kruijswijk en Robert Gesink de derde renner die gepresenteerd wordt. Het wordt voor de Abcoudenaar zijn derde deelname aan de Ronde van Frankrijk. In 2017 boekte hij zijn grootste succes door massasprint op de befaamde Champs-Élysées te winnen.

KELDERMAN

Veenendaler Kelderman vertelde tegen De Telegraaf dat hij zeker is van een startplek in de Tour. De klimmer van de Sunweb-ploeg zal zich in eerste instantie richten op het helpen van kopman Tom Dumoulin. Daarnaast ondersteunt hij sprinter Michael Matthews. Hij hoopt ook nog voor eigen kansen op ritwinst te rijden.
Wilco Kelderman eindigde vorig jaar in de Ronde van Spanje als vierde
Wilco Kelderman eindigde vorig jaar in de Ronde van Spanje als vierde © Cor Vos |Team Sunweb
De Tour de France begint op zaterdag 7 juli in de Vendée. Op zondag 29 juli finisht de laatste etappe op de Champs-Élysées in Parijs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.