FC Oudewater geeft bijna zekere promotie weg, Lopik op herkansing

Het verdriet is groot na de nederlaag
Het verdriet is groot na de nederlaag © RTV Utrecht / Robert Claus
OUDEWATER/LOPIK - De voetballers van FC Oudewater zijn er niet in geslaagd om voor het tweede seizoen op rij te promoveren. De ploeg van trainer Hary Akkermans speelt ook volgend seizoen in de 3e klasse, nadat het in de finale van de nacompetitie een bijna zekere zege uit handen gaf tegen VELO uit Wateringen.
FC OUDEWATER - VELO 3-5
Wouter van Sprundel en Mike Rijsbergen leken de grote mannen aan de kant van Oudewater te worden. Zij zorgden voor een 2-0 voorsprong. VELO-speler Mike van Elswijk bracht de spanning nog terug via een penalty. Het slotoffensief van VELO had resultaat: Ferhat Sonmez scoorde in de slotminuut de 2-2, waardoor er verlengd ging worden op Sportpark Markveld.
Emotionele trainer Harry Akkermans: "Kijk hoe we het veld aflopen, dat is fantastisch!"
De voortekenen voor Oudewater waren slecht, want kort na de 2-2 kreeg Walter van der Neut ook nog rood. Met een ondertal hadden de regiogenoten geen antwoord op het aanvalsspel van VELO, dat na de late gelijkmaker weer geloof had. In de eerste helft van de verlenging liep de ploeg uit Wateringen uit naar 4-2. De tien van Oudewater hadden nog een kort antwoord, maar slikten in de slotminuut ook nog de 5-3.
De spelers van FC Oudewater bij elkaar
De spelers van FC Oudewater bij elkaar © RTV Utrecht / Robert Claus
FC Oudewater is pas bezig aan het tweede seizoen uit het bestaan. In 2016 ontstond de club na een fusie van UNIO en OVS. Vorig jaar wist Oudewater te promoveren van de 4e naar de 3e klasse. Een tweede promotie op rij zit er niet in. VELO promoveert wel naar de 2e klasse.
Verslaggever Robert Claus over FC Oudewater - VELO
Reguliere speeltijd:
15' Wouter van Sprundel
[1-0]

54' Mike Rijsbergen [2-0]

69' Mike van Elswijk, pen. [2-1]

90' Ferhat Sonmez [2-2]
Verlenging:
94' Ferhat Sonmez [2-3]
97' Mathijs Helderman [2-4]
112' Joost Miltenburg [3-4]
120' Sven Verbeek [3-5]
Bijz.
90' Rode kaart Walter van der Neut (FC Oudewater)
BFC - LOPIK 3-0
Voor Lopik zat een historische promotie er nog niet in. De ploeg ging op bezoek bij BFC in Bussum met 3-0 onderuit. BFC promoveert naar de 2e klasse. Lopik kwam nog nooit uit in de 2e klasse en kan woensdag tijdens de herkansing dat alsnog bewerkstelligen: HBOK is de tegenstander.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.