24 Uur Le Mans: Beste regiogenoot Van der Garde 13e

© Marc van Rossum du Chattel
VEENENDAAL - Fernando Alonso heeft met Toyota de 24 Uur van Le Mans gewonnen. De Spaanse coureur vormde met de Japanner Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi uit Zwitserland het winnende trio in de bolide met startnummer 8.

REGIOGENOTEN

Giedo van der Garde uit Veenendaal is met Racing Team Nederland dertiende geworden. Hij reed samen met Frits van Eerd en Jan Lammers. Amersfoorter Nicky Catsburg werd met BMW Team Mtek 36e. De andere Amersfoorter, Renger van der Zande, haalde met Dragonspeed niet het einde van de wedstrijd. Hij en zijn ploeg vielen in de nacht van zaterdag op zondag uit. Eén van zijn teamgenoten crashte met nog zeven uur te gaan.

DE RACE

Fernando en zijn kortnuiten hadden na 24 uur racen twee rondes voorsprong op de Toyota met het nummer 7, die als tweede eindigde in de beroemde langeafstandsrace over het Circuit de la Sarthe. Alonso, tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1, kwam zo weer een stap dichter bij zijn ultieme doel. De 36-jarige Spanjaard wil in navolging van wijlen Graham Hill de 'Triple Crown of Motorsport' op zijn erelijst krijgen. Hill is vooralsnog de enige coureur die de Grote Prijs van Monaco, de 24 Uur van Le Mans en de Indy 500 allemaal heeft gewonnen. Twee van die iconische races staan nu ook op de erelijst van Alonso, die alleen de Indy 500 nog mist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.