Hoogland keert na één jaar terug in de hoofdklasse

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
HOOGLAND - Hoogland is volgend seizoen weer terug in de hoofdklasse. Het elftal wist in de finale van de play-offs na een 1-1 stand na verlenging de penaltyserie met 4-2 te winnen.
In de openingsfase leken de gasten uit Heesch al vroeg op voorsprong te komen, ware het niet dat de vermeende treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor het einde van de eerste helft lukte dat wel. HVCH-speler Mustafa Seddiqi kreeg de bal voor zijn voeten, waarna hij de bal in het doel wist te schuiven.
Interview Erwin Hermsen (Hoogland)
Daarna richtte Hoogland zich op en in de tweede helft was er maar één ploeg die recht had op een treffer en dat was de thuisploeg. De gelijkmaker liet lang op zich wachten, maar uiteindelijk ontpopte Delano Flemming zich tot gouden wissel, door zes minuten voor tijd de gelijkmaker binnen te werken.
Interview Raymond Prins (Hoogland)
Wat restte was een verlenging, waarin de kaarten opnieuw geschurd werden en HVCH de bovenliggende partij was. Hoogland, dat al zijn kracht versmeten had in de tweede helft, had handen en voeten nodig om de tegenstander te bedwingen in de verlenging. Tot tegendoelpunten leidde het echter niet, waardoor beide ploegen veroordeeld waren tot het nemen van strafschoppen.
Interview Sebastiaan Bruins (Hoogland)
In die strafschoppenserie waren beide ploegen koel en werden de eerste vier penalty's raak geschoten. Daarna was het Hoogland-doelman Sebastiaan Bruins die van zich deed spreken. De goalie pakte de derde én vierde Heesche strafschop en ontpopte zich tot local hero. Doordat de laatste strafschop raak werd geschoten keert Hoogland na één jaar terug in de hoofdklasse.
44' [0-1] Mustafa Seddiqi
84' [1-1] Delano Flemming
4-2 voor Hoogland na strafschoppen
Verslaggever Mark Kloostra over het duel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.