Stefaan Tanghe: "We geloven toch wel in een wereldtitel voor België"

Stefaan Tanghe
Stefaan Tanghe © FCUtrecht.nl
UTRECHT - Nederland is er niet bij op het Wereldkampioenschap voetbal en dus zijn de ogen van veel Nederlanders gericht op onze zuiderburen. België is als nummer drie van de wereldranglijst een land om rekening mee te houden dit WK. België speelt om vijf uur haar eerste poulewedstrijd tegen Panama.

TANGHE

Stefaan Tanghe speelde tussen 1999 en 2002 negen wedstrijden in de nationale ploeg van België. Daarin scoorde de begaafde middenvelder twee keer. In die periode droeg hij ook het shirt van FC Utrecht. Met een Nederlands-Belgische mix als fundament van het elftal werd twee keer de KNVB Beker en één keer de Johan Cruijffschaal gewonnen.
Het is nu of nooit voor België
Stefaan Tanghe
Tanghe hoopt dat het nu eindelijk gaat gebeuren voor België. "Het is nu of nooit", laat hij desgevraagd weten op Radio M Utrecht. "België barst van het talent, maar over vier jaar is het misschien wel gedaan met deze generatie."

HET GEVAAR HAZARD

De bekendste spelers van de Rode Duivels zijn Kevin de Bruyne, Eden Hazard en een andere oud-Utrechter, Dries Mertens. Tanghe verwacht veel van het drietal. "De Bruyne was dit seizoen de beste speler, maar op dit moment is Hazard wel echt goed in vorm. Dries kan ook terugkijken op een uitstekend seizoen, dus die zal het vast ook goed doen dit WK."
Jos van Heerden belde met Stefaan Tanghe
Tanghe denkt dat het niet gemakkelijk zal worden voor België om wereldkampioen te worden. "Maar we geloven er toch wel in dit jaar. Duitsland en Brazilië staan boven België op de ranking, maar die vond ik toch een beetje tegenvallen. Alleen Spanje is me positief opgevallen, dus we hebben hoop."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.