RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Stefaan Tanghe: "We geloven toch wel in een wereldtitel voor België"

1/2
UTRECHT - Nederland is er niet bij op het Wereldkampioenschap voetbal en dus zijn de ogen van veel Nederlanders gericht op onze zuiderburen. BelgiŽ is als nummer drie van de wereldranglijst een land om rekening mee te houden dit WK. BelgiŽ speelt om vijf uur haar eerste poulewedstrijd tegen Panama.

TANGHE

Stefaan Tanghe speelde tussen 1999 en 2002 negen wedstrijden in de nationale ploeg van BelgiŽ. Daarin scoorde de begaafde middenvelder twee keer. In die periode droeg hij ook het shirt van FC Utrecht. Met een Nederlands-Belgische mix als fundament van het elftal werd twee keer de KNVB Beker en ťťn keer de Johan Cruijffschaal gewonnen.

Het is nu of nooit voor BelgiŽ"
Stefaan Tanghe

Tanghe hoopt dat het nu eindelijk gaat gebeuren voor BelgiŽ. "Het is nu of nooit", laat hij desgevraagd weten op Radio M Utrecht. "BelgiŽ barst van het talent, maar over vier jaar is het misschien wel gedaan met deze generatie."

HET GEVAAR HAZARD

De bekendste spelers van de Rode Duivels zijn Kevin de Bruyne,†Eden Hazard en een andere oud-Utrechter, Dries Mertens. Tanghe verwacht veel van het drietal. "De Bruyne was dit seizoen de beste speler, maar op dit moment is Hazard wel echt goed in vorm. Dries kan ook terugkijken op een uitstekend seizoen, dus die zal het vast ook goed doen dit WK."

Jos van Heerden belde met Stefaan Tanghe


Tanghe denkt dat het niet gemakkelijk zal worden voor BelgiŽ om wereldkampioen te worden. "Maar we geloven er toch wel in dit jaar. Duitsland en BraziliŽ staan boven BelgiŽ op de ranking, maar die vond ik toch een beetje tegenvallen. Alleen Spanje is me positief opgevallen, dus we hebben hoop."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht