Kwartet verlaat UZSC, Utrechtse club moet gaan verjongen

Joep van de Bersselaar
Joep van de Bersselaar © Orange Pictures
UTRECHT - Waterpolo-eredivisionist UZSC neemt afscheid van vier spelers die een grote bijdrage hebben geleverd aan de successen van de laatste jaren. Joep van den Bersselaar, Yoran Frauenfelder en Loek Foster stoppen met topwaterpolo en gaan zich richten op hun maatschappelijke carrières. Jesper Aantjes vertrekt naar ZV De Zaan.

SUCCESSEN

Met dat kwartet in de ploeg werd UZSC de voorbije vier seizoenen drie keer landskampioen en werd twee keer de beker gewonnen. Ook won de Utrechtse club drie keer de Super Cup.
UZSC werd in vier jaar tijd drie keer landskampioen
UZSC werd in vier jaar tijd drie keer landskampioen © Orange Pictures

TERUGKEER HOEPELMAN

Tegenover het vertrek van die vier spelers staat de terugkeer van Benjamin Hoepelman, die een jaar bij het Franse Marseille heeft gespeeld. Joost van der Burg komt over van BZC Brandenburg uit Bilthoven. UZSC sluit niet uit dat er nog meer spelers worden aangetrokken.
Om de selectie verder op peil te brengen gaat UZSC eigen jeugd de ruimte geven in de selectie. Een aantal jeugdspelers speelde afgelopen seizoen en tijdens de play-offs al mee met het hoogste team.
De samenwerking met Rob Bijeman is niet verlengd
De samenwerking met Rob Bijeman is niet verlengd © Orange Pictures

COACH

Onder wiens leiding dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk. UZSC is op zoek naar een nieuwe trainer/coach, nadat de samenwerking met Rob Bijeman niet is verlengd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.