Hoofdklasse ver weg voor Sportlust'46

© RTV Utrecht / Mark Kloostra
WOERDEN - De kans dat Sportlust'46 volgend seizoen in de hoofdklasse speelt, lijkt zo goed als verkeken. De Woerdenaren verloren dinsdag de eerste wedstrijd in de nacompetitie met 2-1 van Brielle. Als Sportlust'46 zaterdag niet wint van Xerxes/DZB blijft de ploeg 1e klasser.
De kans dat Sportlust zaterdag wint is klein. Het team heeft een trip geboekt naar Portugal en laat die reis gewoon doorgaan. Daardoor ontbreken maarliefst 20 spelers. Sportlust had de trip geboekt in de veronderstelling dat het seizoen voorbij zou zijn. Dat was in de oorspronkelijke planning van de KNVB ook het geval, maar omdat Jong FC Twente zich uit de competitie heeft teruggetrokken, moeten er extra promotieduels worden gespeeld.
Dinsdag in Brielle kwam Sportlust al snel op een 2-0 achterstand. Binnen 20 minuten scoorde Jeffrey Duinstee twee keer. Een kwartier voor tijd werd het 2-1 door Remco de Weerd. Even later kreeg Brielle-captain Van Dommelen rood, toen hij hands maakte in het strafschopgebied, maar de penalty werd door Rick Wils overgeschoten. Vlak voor tijd kwam ook Sportlust met tien man te staan, toen ook Teun Vroege rood kreeg. 

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.