Oplichters proberen vv Woudenberg duizenden euro's afhandig te maken

Voorzitter Michel van Raaij met de nepmail.
Voorzitter Michel van Raaij met de nepmail. © Michel van Raaij
WOUDENBERG/LEUSDEN - Criminelen hebben geprobeerd voetbalvereniging Woudenberg op te lichten. In een nepbrief is de penningmeester gevraagd 14.000 euro over te maken. De afzender was de voorzitter, maar die weet van niets.
In de brief werd gevraagd om het bedrag over te maken naar een rekeningnummer in Engeland. De penningmeester van vv Woudenberg had al snel door dat het om een nepmail ging, dus vanuit Woudenberg is geen cent overgemaakt naar Engeland. De mail was dan ook niet heel professioneel:
Goedemorgen, kan ik vandaag een overboeking van 14.000,00 euro naar Engeland maken? Welke bankgegevens moet ik verzenden? Groet, Michel van Raaij
De nepmail
De echte voorzitter Van Raaij is verrast: "Ik had niet verwacht dat ze ook al bij voetbalverenigingen aan de gang gingen met dit soort mails. Ik heb het privé weleens wat gehad, maar bij mijn rol als voorzitter van een voetbalclub ken ik dit nog niet. Maar dit kan natuurlijk niet. Wat dat betreft zijn het praktijken waar we niet op zitten te wachten. Maar ja, voorkom het maar eens."
De zaak staat niet op zichzelf. Twee dagen geleden waarschuwde de politie in Leusden en Woudenberg al voor deze oplichtingspraktijken.

NIET ALLEEN IN WOUDENBERG

Ook in Vianen hebben ze te maken gekregen met de oplichtingspraktijken. GV DOS Vianen-voorzitter Snippenberg heeft RTV Utrecht laten weten al drie keer een dergelijke mail te hebben ontvangen. FC De Bilt-penningmeester Van Amerongen vertelde twee brieven te hebben ontvangen. Beide clubs hebben niet aan het betalingsverzoek voldaan.
Hoeveel clubs of verenigingen in totaal een betaalverzoek hebben gekregen is niet bekend. Van Raaij weet ook niet wie de afzender is. Hij overweegt de mail door te sturen naar de politie. Van Raaij: "Ik hoorde begin deze week dat dit soort mails rondgaan, maar ik heb nog niet gehoord dat andere verenigingen deze mail ook hebben gekregen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.