Kees van Buuren (31) te oud voor Jong Vitesse

Kees van Buuren in zijn tijd bij Almere City
Kees van Buuren in zijn tijd bij Almere City © Website Almere City FC
LOPIK - Voetballer Kees van Buuren uit Lopik heeft een probleem. De 31-jarige verdediger tekende na zijn vertrek bij Almere City FC een contract bij Vitesse in een rol als mentor bij Jong Vitesse. Alleen, Van Buuren is volgens de nieuwe regels van de KNVB te oud voor het beloftenteam.
De voetbalbond heeft een leeftijdsgrens ingesteld voor de Jong-ploegen die in de voetbalpiramide spelen. Beloftenteams mogen komend seizoen alleen bestaan uit spelers die 23 of jonger zijn. Jong Vitesse werd dit seizoen kampioen in de derde divisie B en speelt daardoor volgend jaar in de tweede divisie.
De reglementswijziging kwam vanuit het niets en vlak voor het nieuwe seizoen
Marc van Hintum, technisch directeur Vitesse
Lopiker Van Buuren, die tussen 2005 en 2009 tot 22 optredens kwam voor FC Utrecht, is met zijn 31 jaar dus te oud voor Jong Vitesse. Technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse is not amused. "De reglementswijziging kwam vanuit het niets en vlak voor het nieuwe seizoen. Wij dachten onze zaken juist goed voor elkaar te hebben. Maar nu moeten we met Kees van Buuren aan tafel om tot een oplossing te komen", zegt hij tegen De Gelderlander.

EERSTE ELFTAL

Daarnaast kunnen door de nieuwe regels spelers van het eerste elftal geen ritme opdoen bij de beloften. "Om spelers vanuit het eerste team ritme te laten houden, moeten wij nu extra wedstrijden gaan organiseren", aldus Van Hintum. "Dat is clubs alleen maar op kosten jagen en organisaties met extra taken opzadelen. Het is ook een vorm van leeftijdsdiscriminatie en competitievervalsing. Want de regels gelden dus niet voor alle teams. De topamateurs zetten volop gelouterde ex-profs in. En die spelen dan tegen jeugdteams."
Jong Vitesse komt volgend seizoen in de tweede divisie regioclubs IJsselmeervogels, GVVV en het gepromoveerde Spakenburg tegen. Jong FC Utrecht krijgt in de eerste divisie (Jupiler stopt met sponsoren) met dezelfde reglementen te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.