Van Seumeren haalt uit naar topclubs

Frans van Seumeren
Frans van Seumeren © Orange Pictures
UTRECHT/DE MEERN - Frans van Seumeren heeft zijn woede geuit richting Ajax, Feyenoord en PSV. De eigenaar van FC Utrecht vindt het niet normaal dat de Nederlandse topclubs talenten uit de jeugdopleidingen van de andere clubs blijven wegpikken.
Van Seumeren liet dit optekenen in gesprek met VI. "Wat ik graag even wil aankaarten nu we het over jeugd hebben: de top-drie heeft twaalf spelertjes van onze Onder-11 benaderd. Twaalf! Vijf jongetjes zijn we daardoor kwijtgeraakt. We hebben de hoogste graad van opleiden. We investeren er veel geld in. Maar ouders laten zich gek maken door de topclubs." Volgens hem is het niet alleen slecht voor de clubs, maar ook voor de kinderen, die gedwongen worden om naar een andere school te gaan en weg worden gehaald uit hun sociale omgeving.
Ze hebben twaalf spelertjes van onze Onder-11 benaderd. Twaalf!
Frans van Seumeren
"Een groot probleem in ons voetbal en voor mij een enorme frustratie", zegt de eigenaar van FC Utrecht. Hij voelt zich gesteund door de andere gedupeerde clubs. Van Seumeren wil dan ook dat er snel een oplossing voor komt en komt al met een idee, "Ik zou zeggen: geen spelers tot zestien jaar weghalen. We hebben dat ooit al eens bij de KNVB gelanceerd, maar dat is nooit wat geworden."

KNVB KRIJGT ER OOK VAN LANGS

De miljonair uit De Meern maakt meteen van de gelegenheid gebruik om de KNVB te fileren. Zo is hij allerminst te spreken over de huidige samenstelling van de voetbalbond in Zeist. "Elke creativiteit en veranderingsdrang ontbreekt nu.In de zakenwereld heb je oude-mannen-circuits die onderling de commissariaten verdelen. Bij de KNVB is dat niet anders. Er komen geen jonge gasten met goede, nieuwe denkbeelden. De KNVB is een old boys network."
De KNVB is een old boys network
Frans van Seumeren
In 2016 ging de KNVB nog op de schop, maar Van Seumeren vindt dat dat weinig heeft opgeleverd. "Niks ten nadele van Eric Gudde of Jan Smit, prima mensen, maar het is natuurlijk wel allemaal incrowd. Je merkt dat het doorbroken moet worden. Daar moeten jonge, energieke mensen komen met een zeer goede opleiding. Types die structureel de boel op zijn kop kunnen zetten."

ARMENTEROS

Ook dat FC Utrecht zich vorig seizoen niet mocht versterken met Samuel Armenteros, omdat hij al twee clubs in één voetbaljaar had versleten, zit Van Seumeren nog dwars. "We zijn overgeleverd aan een paar juristen die de reglementen uit hun hoofd hebben geleerd. Daarmee gaan we de oorlog niet winnen. In Amerika mocht Armenteros later wél gewoon aan de bak."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.