Zilver en brons voor zusjes Bakker

UTRECHT/AMERSFOORT - De Amersfoortse zussen Bakker hebben voor de eerste medailles voor de provincie Utrecht gezorgd, tijdens het NK atletiek in Utrecht. Op de 3 kilometer steeple pakte Veerle het zilver, zus Jasmijn won het brons.
Op de Utrechtse atletiekbaan Maarschalkerweerd ging het goud naar Irene van der Reijken van Rotterdam Atletiek. Zij finishte na 10 minuten, 11 seconden en 84 honderdsten. Veerle Bakker, die als studente uitkomt voor Leiden Atletiek, liep 10.24'94". Jasmijn Bakker van Triathlon Amersfoort, klokte 10.26'25".

STEEPLE

Op de steeple-chase bij de mannen bereikten de Hellas-atleten Lars Cazander en Peter Jan Hardenbol de finale. Cazander finishte als vijfde, Hardenbol werd zevende.
De vijf kilometer bij de mannen was een hele spannende wedstrijd, waarbij de top drie op minder dan halve seconde van elkaar over de meet kwam. Benjamin de Haan van AV'34 was in 14.18'34 de beste. Frank Futselaar van De Liemers werd in 14.18'75" tweede, voor Roy Hoornweg (De Passaat) in 14.18'77".
Geen medailles voor Hellasmannen op steeple.