FC Utrecht start voorbereiding op het nieuwe seizoen

© RTV Utrecht / Bert Kous
UTRECHT - Onder grote publieke belangstelling is FC Utrecht maandag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op Sportcomplex Zoudenbalch werkte de selectie de eerste training af.
De toeschouwers zagen vijf nieuwe gezichten. Op het trainingsveld verschenen middenvelders Joris van Overeem (overgekomen van AZ) en Simon Gustafson (Feyenoord), aanvallers Jonas Arweiler (Borussia Dortmund) en Othman Boussaid (Lierse SK) en verdediger Leon Guwara (Werder Bremen).

OEFENPROGRAMMA

Het eerste oefenduel voor de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong staat over vijf dagen op het programma. Op Sportpark Thorbeckelaan is zaterdageersteklasser DHSC de tegenstander.
Supporters staken vuurwerk af bij de eerste training
Supporters staken vuurwerk af bij de eerste training © RTV Utrecht / Bert Kous
Op 4 juli speelt Utrecht tegen zaterdagderdeklasser DESTO, om vervolgens een week op trainingskamp te gaan in Oostenrijk. Daar staat een oefenduel tegen het Russische Arsenal Tula op het programma. Op 28 juli speelt Utrecht op Fratton Park tegen Portsmouth en op 11 augutstus is de eerste competitiewedstrijd, uit tegen PSV.

ZUIDAM

Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam liet weten dat FC Utrecht in principe geen nieuwe spelers meer zal aantrekken, tenzij zich buitenkansjes voordoen. FC Utrecht wil proberen de prestaties van de laatste drie jaar te evenaren, zegt Zuidam. De ploeg eindigde drie jaar op rij in de top vijf van de eredivisie.
Jordy Zuidam over het nieuwe seizoen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.