Ellen van Dijk voor vierde keer Nederlands kampioen tijdrijden

Ellen van Dijk
Ellen van Dijk © Team Sunweb
WOERDEN - Wielrenster Ellen van Dijk heeft in Bergen op Zoom de Nederlandse titel tijdrijden veroverd. De renster uit Woerden was de snelste op een parcours over ruim 25 kilometer. Ze kwam tot een tijd van 33 minuten en 15 seconden en was daarmee zes seconden sneller dan Anna van der Breggen. Het brons was voor Lucinda Brand: 33.28.
Titelverdedigster en wereldkampioene tijdrijden Annemiek van Vleuten gaf negentien seconden toe op Van Dijk en werd vierde. Floortje Mackaij uit Woerden eindigde het NK als zesde, op 1.38 van Van Dijk.
Ellen van Dijk: "Het was echt een tijdrit op de power"

VIER

Dit is voor Van Dijk haar vierde nationale titel tijdrijden. Haar eerste Nederlandse titel pakte Van Dijk al in 2007. Daarna was ze ook in 2012 de beste tijdrijdster van het land. Haar laatste titel dateerde van 2013, het jaar waarin Van Dijk ook wereldkampioene werd in Florence.
Het zat niet altijd mee, maar vandaag gelukkig weer wel!
Ellen van Dijk
"De laatste was al even geleden, 2013. Daar zit vijf jaar tussen", zegt Van Dijk tegen RTV Utrecht. "In de tussentijd stond ik altijd wel op het podium. Ik heb een paar keer pech gehad, een keer met drie honderdsten verloren, een keer met drie seconden verloren én een keer een lekke band. Dus ja, het zat niet altijd mee, maar vandaag gelukkig weer wel. Het is heel mooi om hier de titel weer een keer te kunnen pakken."
Naast Nederlandse titels heeft Van Dijk ook een Europese en een wereldtitel achter haar naam staan in het tijdrijden. Van deze overwinning kan de Woerdense genieten. "In Nederland is er een enorm hoog niveau. Het zegt wel wat als je het Nederlands kampioenschap kan winnen", geeft Van Dijk aan. Op het afgelopen WK tijdrijden werden Annemiek van Veuten en Anna van der Breggen eerste en tweede. "Dit betekent heel veel voor me en geeft me goede moed voor het komende EK en het WK."

WEGWEDSTRIJD

Zondag rijden de Nederlandse vrouwen het kampioenschap op de weg. Dan ligt de finish in Hoogerheide. Van Dijk en Mackaij maken dan deel uit van de Sunweb-ploeg, die vier rensters herbergt. "We hebben een heel sterke ploeg, we gaan er wat moois van proberen te maken met z'n vieren", aldus Van Dijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.