Kemperman helpt Oranje over dode punt tegen Pakistan

Robbert Kemperman namens Kampong
Robbert Kemperman namens Kampong © Maurice de Wert
UTRECHT/BILTHOVEN - De Nederlandse hockeyers zijn bij de 37e en laatste editie van de Champions Trophy terug in de race voor een finaleplaats. Oranje gaf in Breda de klinkende zege op België (6-1) een passend vervolg tegen Pakistan: 4-0. De onnodige nederlaag in de openingswedstrijd tegen olympisch kampioen Argentinië (1-2) is daardoor nu vrijwel weggepoetst.

KEMPERMAN

Dankzij Kampong-speler Robbert Kemperman kwam Oranje op voorsprong. Na een snelle interceptie van Bob de Voogd, sloeg de middenvelder van de landskampioen toe: 1-0. Ook bij de tweede treffer van Valentin Verga, vlak voor de rust, profiteerde Nederland resoluut van pover verdedigingswerk bij Pakistan: 2-0. Thijs van Dam en Pruyser zorgden in het vierde kwart voor de zeker niet geflatteerde eindstand: 4-0.

IN EIGEN HAND

Met zes punten uit drie wedstrijden doet de ploeg van bondscoach Max Caldas weer volop mee. India (zes punten uit twee duels) en Australië (vier uit twee) spelen woensdag nog tegen elkaar in de derde ronde. Daarna neemt Nederland het nog op tegen de twee rivalen. Oranje heeft de kansen op de beoogde finaleplaats dus in eigen hand.
Kampong-speler Lars Balk en Bilthovenaar Thierry Brinkman behoren ook tot de selectie