Van Baarle verrast met goud op NK tijdrijden, brons voor Kelderman

Dylan van Baarle
Dylan van Baarle © ANP
VEENENDAAL/UTRECHT - Wielrenner Dylan van Baarle is voor het eerst in zijn carrière Nederlands kampioen tijdrijden geworden. De 26-jarige renner uit Veenendaal verraste daarmee topfavoriet Jos van Emden, die slechts vijfde werd. Op het podium kwam Van Baarle een andere Veenendaler tegen: Wilco Kelderman werd derde.
RUIM 50 KM/H
Van Baarle legde het 52,3 kilometer lange parcours af in 1 uur, 2 minuten en 53 seconden, goed voor een gemiddelde snelheid van 50,8 kilometer per uur. De Veenendaler van de Sky-ploeg reed nummer twee Niki Terpstra op een halve minuut. Kelderman moest genoegen nemen met het brons. Hij gaf 1.03 toe op Van Baarle.
Utrechter Martijn Tusveld eindigde als zevende op ruim 3 minuten van Van Baarle. De Volharding-renner Remco Grasman sloot het NK tijdrijden af als vijftiende.

VAN EMDEN

Jos van Emden van de Utrechtse wielervereniging De Volharding was vooraf bestempeld als topfavoriet, omdat wereldkampioen tijdrijden Tom Dumoulin afwezig was. Titelverdediger Dumoulin is op trainingskamp in aanloop naar de Tour de France.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.