Halve marathon van Hoogland na 40 jaar ter ziele

© Organisatie Halve van Hoogland
HOOGLAND - Op 16 september komt er na 40 jaar een einde aan de Halve van Hoogland. Atletiekvereniging Altis heeft besloten het hardloopevenement van de agenda te halen.
De inspanning om het te organiseren is erg groot
Ron van Megen

INSPANNING

"Het deelnemersaantal groeit niet, dat neemt eerder af", legt Ron van Megen namens Altis uit. "Er is in die periode veel concurrentie van andere evenementen." Bovendien trekt de organisatie van de halve marathon een zware wissel op de clubleden. "Het vraagt van onze vereniging ongeveer 250 vrijwilligers", becijfert Van Megen. "De inspanning om het te organiseren is dus erg groot. Daarom kiezen we er voor om iets anders te gaan doen."

ANDERE LOPEN

De keuze is gemaakt met pijn in het hart. "Het zal ook duidelijk zijn dan niet iedereen het er mee eens was", zegt Van Megen. "Maar je moet met je tijd mee." En dus denkt de Amersfoortse club na het organiseren van lopen die amusement brengen, zoals Colour Runs of Santa Claus Runs. "En we blijven natuurlijk de Bergcross, de Lentecross en de Dorpsloop van Hoogland organiseren", zegt Van Megen.
"We blijven wel de Bergcross en de Lentecross organiseren"

VERPLAATSEN

Het evenement verplaatsen naar een periode dat de concurrentie kleiner is, was volgens Van Megen geen optie. "Het voorjaar en het najaar zijn heel erg druk. De winter is niet geschikt en in de zomer kan het te warm zijn. Bovendien zijn veel mensen dan met vakantie. Wij vinden september de beste tijd."

GRANDE FINALE

De oraganisatie wil van de laatste editie wel een bijzondere editie maken. Het persbericht rept zelfs van een 'Grande Finale'. Daarbij wordt het dit jaar onder meer mogelijk om de halve marathon met drie mensen als estafette te lopen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.