Hockeysters winnen vierlandentoernooi na SCHC-goals

Carlien Dirkse van den Heuvel
Carlien Dirkse van den Heuvel © Orange Pictures
BILTHOVEN - De Nederlandse hockeysters hebben op overtuigende wijze het vierlandentoernooi in Breda gewonnen. In het bijprogramma van de Champions Trophy voor mannen was Oranje in de finale veel sterker dan Japan: 8-2.

SCHC

Voor Oranje kwamen twee SCHC-speelsters tot scoren. Carlien Dirkse van den Heuvel en Caia van Maasakker van de Bilthovense ploeg maakten allebei een goal. Frédérique Matla (twee), Maria Verschoor (twee), Lidewij Welten en Kitty van Male stonden ook op het scorebord.

OVERTUIGEND

Voor Nederland was het de tweede overwinning op Japan binnen 24 uur. In de groepsfase zegevierde de ploeg van bondscoach Alyson Annan op vrijdag met 4-1 over de nummer twaalf van de wereldranglijst. Oranje versloeg in Breda tevens Spanje (2-0) en China (7-0).

VOORBEREIDING

Nederland is in voorbereiding op het WK in Londen (21 juli - 5 augustus). Oranje verdedigt in de Engelse hoofdstad de titel. Annan maakt na het weekeinde haar WK-selectie van achttien speelsters bekend. In de aanloop naar het WK werkt Nederland nog een oefentoernooi in Duitsland af, met het gastland, Argentinië en Nieuw-Zeeland als tegenstanders (11-14 juli).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.