Kelderman vreest voor Tour-deelname na val op NK, Sky laat Van Baarle thuis

© ANP
VEENENDAAL - Amper een week voor de start van de Tour de France heeft Wilco Kelderman opnieuw last gekregen van zijn rechterschouder. De wielrenner van Team Sunweb ging zondag tijdens het NK in Noord-Brabant onderuit. "Hij is gevallen op de schouder waarin al een plaatje zat. Hij had veel schaafwonden en is naar een ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht", vertelde Sunweb-trainer Adriaan Helmantel. ,"Het is afwachten. Het is nu niet duidelijk te zeggen of er een breuk is. Een onderzoek zal duidelijkheid brengen."
Kelderman laat maandag een CT-scan maken om te bekijken wat de schade is. De 27-jarige renner uit Veenendaal brak in maart zijn rechtersleutelbeen bij een val in de Tirreno-Adriatico. Hij moest toen een operatie ondergaan, ook omdat op dezelfde plek al een eerdere breuk met een plaatje was vastgezet.
De klimmer maakte onlangs in de Ronde van Zwitserland zijn rentree. Hij eindigde op de vijfde plaats in het klassement en toonde in Zwitserland aan dat het met zijn vorm wel goed zit richting de Tour. Sunweb gaat in de Franse etappekoers voor een goed klassement met kopman Tom Dumoulin en Kelderman als belangrijke helper.
"Ik hoop dat het schaafwonden zijn en meer niet", zei Helmantel. ,"Zo niet, dan moeten we ons herpakken en verder kijken."

VAN BAARLE

Keldermans plaatsgenoot Dylan van Baarle zal de Tour niet rijden. De kersverse Nederlands kampioen tijdrijden kreeg zondag van zijn ploegleiding te horen dat hij niet is geselecteerd. Aan Wielerflits liet hij weten daar ontzettend van te balen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.