Kelderman niet in de Tour: "Ik ben er kapot van"

© Cor Vos |Team Sunweb
VEENENDAAL/UTRECHT - Wilco Kelderman zit er helemaal doorheen, nadat hij te horen kreeg dat hij niet van start kan gaan in de Tour de France. De Veenendaler van Team Sunweb kwam zondag tijdens het Nederlands kampioenschap ongelukkig ten val. Daarbij blesseerde hij opnieuw zijn rechterschouder.

VERSLAGENHEID

Kelderman reageert verslagen "Op dit moment is de pijn erg intens. Zo is het gewoon niet mogelijk om de Tour te rijden. Slechter kan haast niet na de tegenslagen en blessures die ik de laatste tijd al heb gehad. Ik ga proberen hier overheen te komen, maar dat zal best wat tijd in beslag nemen."
Ik ben er kapot van
Wilco Kelderman

STALEN PLAATJE

Maandagochtend onderging Kelderman een CT-scan waar uit bleek dat een stalen plaatje in zijn sleutelbeen is verbogen. Hij kreeg dat plaatje na een sleutelbeenbreuk in de Tirreno-Adriatico in maart.
(Vallen hoort bij wielrennen, maar Kelderman heeft wel erg vaak een 'date' met het asfalt, zoals hier in 2016, 20e etappe van de Tour de France)
Anko Boelens, die deel uit maakt van het medische team van Sunweb, geeft aan dat starten geen optie is. "CT-scans wijzen uit dat het plaatje op zijn rechtersleutelbeen verbogen is. Daardoor is functionaliteit van zijn schouder verminderd en heeft hij heel veel pijn. We gaan nu met specialisten kijken wat de volgende stap is die we nu gaan nemen en of er een medische ingreep nodig is."
Kelderman - lid van de Utrechtse wielervereniging De Volharding - maakte onlangs in de Ronde van Zwitserland een bemoedigende rentree. Hij eindigde op de vijfde plaats in het klassement en toonde in Zwitserland aan dat het met zijn vorm richting de Tour wel goed zat. Voor de zoveelste keer moet Kelderman echter fysieke tegenslag overwinnen. Sunweb maakt op korte termijn de Tourselectie rond Dumoulin bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.