Dagmar Genee en Nomi Stomphorst naar EK waterpolo

Dagmar Genee van UZSC
Dagmar Genee van UZSC © Orange Pictures
UTRECHT/BAARN - Twee waterpolosters uit de regio zijn opgeroepen voor het EK waterpolo. Nomi Stomphorst uit Baarn en Dagmar Genee van UZSC uit Utrecht maken deel uit van de dertienkoppige selectie van bondscoach Arno Havenga. Ook voormalig UZSC-speelsters Laura Aarts en Vivian Sevenich zijn geselecteerd.
Het Europees kampioenschap duurt van 14 tot 28 juli en wordt gespeeld in Barcelona. Van het veertiental waarmee Havenga de afgelopen dagen een trainingsstage afwerkte met het team van de Verenigde Staten is Maartje Keuning afgevallen voor de titelstrijd.

SELECTIE

Naast Aarts, Genee, Sevenich en Stomphorst behoren ook Debby Willemsz, Brigitte Sleeking, Rozanne Voorvelt, Ilse Koolhaas, Sabrina van der Sloot, Maud Megens, Bente Rogge, Iris Wolves en Kitty-Lynn Joustra tot de definitieve selectie van Oranje. Op het EK zit Nederland in de poule met toplanden Italië en Griekenland. De groep wordt compleet gemaakt door Israël, Frankrijk en Kroatië.

VOORBEREIDINGSTOERNOOI

Oranje speelt deze week nog een uitzwaaitoernooi in Rotterdam. Woensdagavond is Hongarije de eerste tegenstander en volgen duels met Italië (donderdag) en Verenigde Staten (vrijdag).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.