Monsterscore FC Utrecht tegen amateurs DESTO

© Fotostudio Redgreenblue
UTRECHT - FC Utrecht heeft flink uitgehaald in de vriendschappelijke wedstrijd tegen DESTO. Het werd bij de derdeklasser in Vleuten 0-14.
Het ging snel op sportpark De Vryheit. Het eerste doelpunt viel er al binnen de minuut. Thuisploeg DESTO mocht aftrappen, verloor de bal en het was meteen raak, met een doelpunt van Sylla Sow. Nog geen twee minuten later scoorde Lukas Görtler de 0-2.
Daarna was het even rustig. FC Utrecht miste een paar grote kansen, voordat Nick Venema met een schuiver in de 23e minuut wel weer het doel vond. Tien minuten later tekende Görtler voor zijn tweede doelpunt, 0-4.
De vijftien minuten voor rust waren een soort speelkwartier voor spits Venema. Hij scoorde een zuivere hattrick, met drie doelpunten op rij in de 34e, de 36e en de 42e minuut. Ruststand 0-7.

RUST

Na rust werd het volledige elftal van Utrecht gewisseld en konden anderen hun geluk beproeven. De eerste die succesvol was, was de Deense spits Simon Makienok, die na een kleine tien minuten spelen van dichtbij raak kopte. Vijf minuten later scoorde Sander van der Streek.
Jean Paul de Jong: "Belangrijk dat we dicht bij onze fans komen"
De dubbele cijfers kwamen vanaf de 70e minuut op het scorebord. Odysseus Velanas maakte de 10-0, Mark van der Maarel de 11-0 en aanvoerder Willem Janssen de 12-0. Tussendoor was DESTO nog even dicht bij een eretreffer, maar de bal eindigde op de paal.
FC Utrecht ging daarna vrolijk verder met doelpunten van Makienok en Van der Streek. Alleen in de laatste tien minuten werd niet meer gescoord.
"80 Sander van der Streek 0-14
Vrijdag speelt FC Utrecht de volgende oefenwedstrijd. Op het veld van DHSC in Utrecht is dan de Schotse eerste divisionist Ross County een wat serieuzere tegenstander.