Wayne Tessels snakt nog niet naar zomerstop: "Hard gewerkt aan bochtensnelheid"

Wayne Tessels
Wayne Tessels © waynetessels.nl
LOPIK - Waar veel sporters hun dagen momenteel doorbrengen aan het strand laat motorcoureur Wayne Tessels het gouden zand van Rimini even voor wat het is. De Lopiker is naar de Italiaanse badplaats afgereisd om zo snel mogelijk over het asfalt te razen in het World Supersport kampioenschap, het voorportaal van de WK Superbikes.

TRAGE START

In de eerste vijf wedstrijden van het seizoen kwam Tessels op zijn Kawasaki niet verder dan 2 WK punten. Daarom werkte hij de afgelopen weken hard aan zijn bochtensnelheid. "We hebben een paar weken rust gehad in het WK en deze periode hebben we gebruikt om te trainen met onder andere een Kawasaki Ninja 400."
"We hebben voornamelijk gewerkt aan de bochtensnelheid, om zo beter voorbereid te zijn op de rest van het seizoen. Dit verliep goed en kijk ik er dan ook naar uit om weer op mijn Kawasaki ZX-6R te stappen."
Ik heb veel vertrouwen na de laatste test
Wayne Tessels
Namen en Rugnummers ging in 2013 op pad met Wayne Tessels. Toen nog in de Superstock klasse.
In de laatste race voor de zomerstop, op het circuit van Misano hoopt de coureur van het ChromeBurner Wayne's Racing Team nog even wat punten te scoren. "Het vertrouwen is er na de goed verlopen test. Daarnaast is Misano een mooi circuit. We gaan er alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten in de laatste race voor de zomerstop."
Wayne Tessels voor even ridder te voet
Wayne Tessels voor even ridder te voet © waynetessels.nl
Vrijdag staan zoals gebruikelijk de vrije trainingen op het programma. De Superpole kwalificatie begint zaterdagmiddag om 14.00 uur en de wedstrijd start zondagmorgen om 11:30 uur in Misano.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.