Simon Makienok wil belofte nu wel inlossen: "Ik was er gewoon nog niet klaar voor"

Makienok in één van zijn spaarzame wedstrijden vorig seizoen tegen Valletta FC
Makienok in één van zijn spaarzame wedstrijden vorig seizoen tegen Valletta FC © Orange Pictures
UTRECHT - Na een jaar vol teleurstelling moet dit het seizoen worden voor Simon Makienok. De Deense aanvaller van FC Utrecht had zijn zinnen gezet op een rentree in de play-offs tegen Vitesse, maar moest de supporters én zichzelf teleurstellen. "Ik was er gewoon nog niet klaar voor."
De kopsterke Makienok woensdagavond tegen Desto
De kopsterke Makienok woensdagavond tegen Desto © FCUtrecht.nl
Na de tweede oefenwedstrijd van FC Utrecht tegen de amateurs van Desto (0-14) oogt Makienok kalm, bijna opgelucht. "Natuurlijk wilde ik vorig seizoen al mijn rentree maken. Maar we hebben er bewust voor gekozen om het niet te doen. Ik kon mijn belofte om terug te zijn voor de play-offs dus helaas niet waarmaken."
Ik was er gewoon nog niet klaar voor
Simon Makienok

MOKERSLAG

De boomlange Deen werd afgelopen zomer door FC Utrecht weggeplukt bij het Italiaanse Palermo. Hij moest publiekslieveling Sèbastien Haller doen vergeten, die naar Eintracht Frankfurt was vertrokken. Zover kwam het nóg niet. Want al voor dat er een competitiewedstrijd was gespeeld schakelde Makienok zichzelf tijdens een training uit met een zware kruisbandblessure. Een mokerslag voor de 27-jarige aanvaller die een jaar moest revalideren.
Makienok maakte zaterdag al zijn rentree voor FC Utrecht tegen DHSC. "Het voelt heerlijk om weer terug op het veld te zijn", bekent Makienok, "Al blijft het nog lastig om niet aan die knie te denken. Dat moet slijten. Maar dat gaat steeds beter. Zeker tijdens de oefenwedstrijden en 11 tegen 11 op de training."

GEMAAKT VOOR FC UTRECHT

Een vol getatoeëerde lichaam, een kop van graniet, in alles lijkt de Deen 'gemaakt' voor een volksclub als FC Utrecht. Het is verbazingwekkend hoe populair de kleurrijke speler al is onder de supporters zonder ook maar een serieuze wedstrijd gespeeld te hebben.
Makienok is nu al mateloos populair in Utrecht
Makienok is nu al mateloos populair in Utrecht © FCUtrecht.nl
Alleen tegen Valletta FC droeg hij officieel het shirt van FC Utrecht. Maar voetbal is geen populariteitssport, hij zal dit seizoen vooral afgerekend worden op het maken van doelpunten.
Natuurlijk denk ik nog aan die knie. Dat moet slijten.
Simon Makienok

GOALS, GOALS, GOALS

Afgelopen zaterdag maakte hij tegen DHSC zijn eerste goal in een jaar. "Ik stond daar eigenlijk helemaal niet bij stil. Het ging ook zo snel. Ik stond pas een paar minuten in het veld en toen lag de bal er al in."
Mark van der Maarel feliciteert Makienok met zijn goal
Mark van der Maarel feliciteert Makienok met zijn goal © FCUtrecht.nl
"Maar dit is wel waar je als spits voor leeft. Of het nou de training is of een wedstrijd tegen amateurs het blijft heerlijk." Zes minuten na zijn eerste goal volgde al de tweede. En tegen Desto was Makienok opnieuw trefzeker. En er zit nog meer in het vat.
"We zijn echt nog aan het zoeken naar de beste speelstijl met mij in de spits. Het is jammer dat we niet Europa in gaan, maar voor mij is het eerlijk gezegd beter. Het niveau van de tegenstander gaat langzaam omhoog. En dat is als je een jaar niet gevoetbald hebt beter dan meteen tegen een Europese topclub te moeten spelen". Makienok kan in ieder geval niet wachten op de start van de competitie na zijn moeizame periode in Italië waarin hij twee keer werd verhuurd (Charlton Athletic en Preston North End). De komende maanden zullen uitwijzen of FC Utrecht opnieuw een speler met een krasje kan veranderen in de glimmende diamant.
Luister hier het hele interview dat RTV Utrecht had met Simon Makienok.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.