FC Utrecht-spits Dessers in de ban van de Rode Duivels

© FCUPhoto
UTRECHT - "Het is nu of nooit voor België", zegt Cyriel Dessers. De Belgische spits van FC Utrecht maakt zich, net als heel voetbalminnend België, op voor de kwartfinalewedstrijd van de Rode Duivels, vanavond tegen Brazilië. "Zíj zijn de favoriet, ze hebben de meest stabiele ploeg van dit WK", stelt Dessers.
Toch acht de FC Utrecht-spits de Belgen niet kansloos. "België heeft ook veel kwaliteit. Winnen zou niet eens zo verrassend zijn, als je kijkt naar de kwaliteit van de Belgen." Dat België bij een eventuele zege in de halve finale op Frankrijk of Uruguay stuit, neemt Dessers voor lief. "Als je wereldkampioen wilt worden, moet je van iedereen kunnen winnen."
Als je wereldkampioen wilt worden, moet je van iedereen kunnen winnen
Cyriel Dessers

HOPEN OP DE JONG

Dessers heeft vanavond wel een klein probleempje. Een uur voor de aftrap van België - Brazilië begint FC Utrecht op het veld van DHSC aan een oefenduel tegen de Schotse eerste divisieclub Ross County. "Ik hoop dat ik de eerste helft speel, dan kan ik daarna ergens via een telefoon of op een tv-scherm België kijken."
Daarbij moet Dessers, die de oefenwedstrijd tegen DESTO afgelopen woensdag aan zich voorbij moest laten gaan door een lichte blessure, dan hopen op medewerking van trainer Jean-Paul de Jong. Die stelt in oefenduels per helft een ander elftal op. Als De Jong besluit Dessers de tweede helft te laten spelen, mist de spits de eerste helft van België - Brazilië.
De vorige duels van de Rode Duivels zag Dessers wel helemaal. "De eerste met vrienden in België, de tweede thuis op de bank en de derde in de studio bij de NOS", zegt de spits. "De finale hoop ik met mijn ploegmaats van FC Utrecht te zien op trainingskamp in Oostenrijk."
"BELGIË WINT"
Dessers, die zelf ook ooit een Rood Duiveltje was, verwacht dat de wedstrijd in 1-1 gaat eindigen, en dat België na verlenging met 2-1 wint. "Zo'n mooie wedstrijd, dat mag van mij blijven duren."
Beluister hier het hele interview met Cyriel Dessers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.