Van Dijk verliest zes tellen

© Team Sunweb
WOERDEN - Ellen van Dijk is in de derde etappe van de Giro Rosa 20e geworden. De Woerdense, rijdend voor Team Sunweb kwam vier seconden na de groep met de Belgische winnares Jolien D'Hoore over de streep. De renster van Mitchelton-Scott was de sterkste in de sprint van een uitgedund peloton. De 28-jarige Gentse was Kirsten Wild en de Amerikaanse Alexis Ryan te snel af.

ROZE GAAT BIJ SUNWEB DE HELE PLOEG DOOR

Lucinda Brand is niet meer de leider van het algemeen klassement. De wielrenster van Team Sunweb, dat de ploegentijdrit won, moet haar roze trui afstaan aan ploeggenote Leah Kirchmann. Eerder droeg Van Dijk ook al het roze.
De 28-jarige Canadese snelde zondag naar de vierde plaats. Door de bonificatieseconden pakte ze het roze. Brand staat nu tweede met 5 seconden achterstand. Ellen van Dijk (ook Sunweb) volgt op de derde plaats, 9 tellen achter Kirchmann.
Wild won zaterdag nog de tweede etappe van de vrouwenvariant van de Ronde van Italië. Een dag later ging de Giro Rosa verder met een rit van 132 kilometer bestaande uit acht ronden in Corbetta. Door een valpartij in de eindfase van de etappe ging een uitgedund peloton sprinten voor de dagzege.
Maandag vervolgen de wielrensters de Italiaanse etappekoers met een rit van 109 kilometer. Piacenza is zowel de start- als finishplaats.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.