Geen punten voor Tessels in Misano

Wayne Tessels
Wayne Tessels © waynetessels.nl
LOPIK - Wayne Tessels heeft geen punten overgehouden aan de Superbike wedstrijd in het Italiaanse Misano. De 24-jarige motorcoureur uit Lopik, rijdend in de Super Sport-klasse, eindigde de race als 20e.
De coureur van het ChromeBurner Wayne's Racing Team ging als 25e van start in de opstartklasse naar het Super Bike wereldkampioenschap. In de eerste ronde wist hij al één plaats goed te maken, waarna hij elke ronde wel een concurrent wist te verschalken op zijn Kawasaki. Zijn opmars stagneerde in ronde 11. Liggend op de 20e plaats wist hij mede door acceleratieproblemen niet verder naar voren te komen.
Tessel hield gemengde gevoelen over aan het Italiaanse raceweekend. "We wisten gedurende de trainingen iedere keer onze tijd weer iets te verbeteren, wat positief was. Het was wel jammer dat we problemen hadden in de kwalificatie en de race met de acceleratie van de motor. In de race had ik wel een goede start en wist in het eerste deel van de race plaatsen te winnen. Daarna heb ik ook wel een mooi gevecht gehad met Calero, maar er zat niet meer in dan de twintigste plaats. Daar zijn we niet tevreden over en we gaan dan ook voor betere resulaten na de zomerstop."
Voor de World Supersport is er nu een lange zomerstop van twee maanden. Van 14 t/m 16 september wordt het seizoen hervat op het circuit van Portimão in Portugal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.